Exploring Malian EFL Teachers' Pedagogical Practices in Developing Malian EFL Learners' Speaking Skills: Case of High Schools

Yazarlar

  • Moussa SOUGOULE

DOI:

https://doi.org/10.5281/zenodo.12571705

Anahtar Kelimeler:

Pedagojik uygulamalar, Konuşma becerileri, İngilizce öğretmenleri, Mali, İletişimsel aktiviteler

Özet

Bu çalışma, Mali'deki İngilizceyi yabancı dil olarak öğreten öğretmenlerin öğrencilerin konuşma becerilerini geliştirmek için kullandıkları pedagojik uygulamaları incelemektedir. Dil öğrenmenin başlıca hedeflerinden birinin dili konuşabilme yetisi olduğu göz önüne alındığında, bu araştırma, Malili eğitimcilerin dil ediniminin bu yönünü nasıl kolaylaştırdıklarına odaklanmaktadır. Nitel bir araştırma metodolojisi benimsenerek, on Malili İngilizce öğretmeninin verdiği otuz ders gözlemlenmiştir. Araştırmanın amacı, öğrencilerin konuşma becerilerini geliştirmek için kullanılan belirli stratejileri ve aktiviteleri belirlemektir. Bulgular, konuşmayı teşvik eden aktivitelerin kullanımında önemli bir eksiklik olduğunu ortaya koymaktadır. Gözlemlenen derslerin %70'inde bu tür aktiviteler belirgin bir şekilde yoktu. Buna karşılık, oturumların %20'sinde rol yapma, tartışmalar ve münazaralar gibi teknikler kullanılmıştır. Ayrıca, derslerin %10'unda bilgi boşluğu aktiviteleri ve oyunlar dahil edilmiştir. Veriler ayrıca, gözlemlenen uygulamaların %67'sini iletişimsel olmayan aktivitelerin oluşturduğunu, %33'ünü ise iletişimsel aktivitelerin oluşturduğunu göstermektedir. Bu sonuçlar, Malili İngilizce sınıflarında bazı iletişimsel yöntemlerin mevcut olmasına rağmen, etkili konuşma becerilerinin gelişimini engelleyebilecek önemli ölçüde iletişimsel olmayan uygulamalara bağımlılık olduğunu göstermektedir. Bu çalışma, dil öğrencilerinin akıcılık ve konuşma becerilerini kazanmalarını daha iyi desteklemek için iletişimsel aktivitelerin daha dengeli bir şekilde entegrasyonunun gerekliliğini vurgulamaktadır.

Referanslar

Afrizal, M. (2015). Classroom action research: Improving speaking skills through information gap activities. English Education Journal, 6(3), 342–355.

Defrioka, A. (2017). The Use of Information Gap Activities in Teaching Speaking (classroom action research at SmK). Lingua Didaktika, 10(2), 116-126.

Harmer, J. (2001). The Practice of English Language Teaching. Essex, England: Longman.

Ismaili, M., & Bajrami, L. (2016). "Information Gap Activities to Enhance Speaking Skills of Elementary Level Students". Procedia: Social and Behavioral Sciences, 14-17.

Liao, X. (2000). Communicative Language Teaching: Approach, Design and Procedure. Récupéré sur ERIC : Institute of Education Sciences: eric.ed.gov

Ortiz-Neira, R. A. (2019). "The Impact of Information Gap Activities on Young EFL Learners Oral Fluency". PROFILE: Issues Teach. Prof. Dev, 21(2), 113-125.

Richards, J., & Rodgers, T. (1986). Approaches and methods in language teaching: A Description and analysis. Cambridge: Cambridge University Press.

Richards, J., & Schmidt, R. (2010). Dictionary of Language Teaching and Applied Linguistics. U.K.: Longman.

Sandelowski, M. (2000). "Focus on research methods: combining qualitative and quantitative sampling, data collection, and techniques in mixed-methods studies". Research in Nursing and Health, 246–255.

Yayınlanmış

2024-06-30

Nasıl Atıf Yapılır

SOUGOULE, M. . (2024). Exploring Malian EFL Teachers’ Pedagogical Practices in Developing Malian EFL Learners’ Speaking Skills: Case of High Schools. Disiplinlerarası Dil Ve Kültür Çalışmaları, 2(1), 37–42. https://doi.org/10.5281/zenodo.12571705